onsdag den 7. april 2010

Rugbrød.

I går bagte jeg rugbrød. 3 stk. til godt og vel en uge. De er fryseegnede. Opskriften kommer her hvis nogen har lyst at prøve. God fornøjelse.


RUGBRØD. 3 stk.

1.dag.
1 Portion surdej
5 spsk. Salt
2 ¼ l. Lunken vand
125 g. Hørfrø
125 g. Solsikkekerner
250 g. Knækkede rugkerner
250 g. Skårne rugkerner
250 g. Rugmel
1125 g. Hvedemel
Det hele røres sammen og står tildækket til næste dag.

2.dag.
1125 g. Rugmel
¾ l. Lunken vand.
Det hele røres sammen og hældes i forme. (Husk at tage surdej fra, drysses med salt og stilles i køleskab). Hæver til formen er fuld. Pensles med olie, og stilles i kold ovn. 1 ½ time ved 200 grader. Tages ud og pensles med olie, brødene vendes ud og afkøles på rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar